Mijn passie voor wijn is jaren geleden ontstaan in Frankrijk alwaar het door een Franse wijnboer is gevoed met emotie.

Het was oktober en rond 17.00 kwamen wij (4 vrienden in een campertje)aan bij een afgelegen camping in het Rhônegebied. De camping was gesloten en wij wisten niet waar we wel heen konden uit nood belden we aan bij een boer naast de camping. Deze lieve man met het welbekende verweerde gezicht en de werkhanden belde de eigenaar van de camping in het dorp die na 5 minuten aan kwam lopen. We konden wel op de camping staan maar zonder stroom en met koud water. “Pas du problème” was ons antwoord waarop de boer ons meenam zijn schuur in en regelrecht uit het eikenhoutenvat 2 flessen voor ons vulde met zijn wijn. Voor bij de borrel en het eten zei hij en met 4 kussen op de wangen gingen wij de camping op. Het was een prachtige dag en bij een zakkende najaarszon hebben net buiten de camping met uitzicht op de Rhônevallei de genoten van de meest geweldige wijn in mijn leven. Wanneer ik deze wijn nu in mijn glas geschonken krijg om te beoordelen op uiterlijk, geur en smaak ben ik bang hij niet de 10 score krijgt die hij in mijn herinnering heeft. We zijn ook nooit meer terug gegaan naar de boer of de camping want deze herinnering en emotie wil ik houden zoals die is.

Jessica Wisse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please follow and like us: